"Kaip apkeliauti pasaulį per 80 dienų?"

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2024-04-03
  • Kategorija: Renginiai

"Kaip apkeliauti pasaulį per 80 dienų?" - taip vadinosi STEAM diena Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniams ir 1-4 klasių mokiniams.

Šios dienos metu mokiniai susipažino su pasirinktu žemynu. Vaikai įgijo supratimą apie pasaulio geografiją ir kultūrinius skirtumus tarp skirtingų žemynų. Ši patirtis sukėlė jų smalsumą ir norą daugiau sužinoti apie kitas šalis ir kultūras. Mokiniai iš popieriaus gamino transporto priemonę kelionei per pasaulį, sukūrė žymiausio to žemyno lankomo objekto modelį, naudojo savo kūrybiškumą ir inžinerinius įgūdžius. Tai padėjo jiems suprasti pagrindinius fizikos principus ir technologijos taikymą kasdieniame gyvenime. Mokiniai atliko įvairius eksperimentus. Savo veiklas visi pristatė draugams. Tai padėjo jiems lavinti komunikacinius įgūdžius ir pasitikėjimą savimi.

Visos šios dienos veiklos- tai mokymasis per patirtį. Vaikai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose, o tai yra vienas iš geriausių būdų mokytis. Jie galėjo pamatyti, kaip jų idėjos ir pastangos virsta realiais daiktais ir tai skatina tolesnį mokymąsi ir kūrybiškumą.

Dirbdami kartu, dalindamiesi idėjomis ir padedant vieni kitiems, vaikai plėtojo draugystės ryšius ir mokėsi bendradarbiauti su kitais.

STEAM diena "Kaip apkeliauti pasaulį per 80 dienų" suteikė vaikams galimybę ne tik įgyti žinių apie pasirinktą žemyną, bet ir ugdyti įvairius įgūdžius, skatinti kūrybiškumą bei patirti smagių akimirkų kartu su draugais.

Šią dieną vaikams organizavo mokytojai A. Mikulienė, J. Rasiulienė, L. Dekienė, J. Mikulienė. S. Chveduk, O. Juzukonienė, R. Kareckienė. R. Aleksėjūnienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas