Nuotykiai Varnikų draustinyje ir Angelų kalvoje

  • Paskelbė : Ieva Mecelienė
  • Paskelbta: 2024-09-17
  • Kategorija: Išvykos

Nuotykiai Varnikų draustinyje ir Angelų kalvoje

Šiandien, rugsėjo 12 d., Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos 2 ir 4 klasių mokiniai su mokytojomis L. Dekiene, J. Mikuliene, J. Mikalauskiene ir O. Juzukoniene patyrė tikrą nuotykį gamtoje! Išsiruošėme į kelionę į Varnikų botaninį-zoologinį draustinį, pasislėpusį Trakų nacionaliniame parke. 5 kilometrų ilgio pažintinis takas tapo mūsų kelionės maršrutu, vedančiu per įvairias gamtos buveines.

Pradėjome žygį įžengę į kvapnų mišką. Pakeliui tyrinėjome medžius, krūmus, ieškojome įvairių augalų. Sužinojome, kad šimtametė pušis gali būti ne tokia didelė, kaip įsivaizduojame, ir sužinojome, kas kelia grėsmę mūsų eglynams.

Miškas pamažu perėjo į pievą, o po to – į įspūdingą Ilgelio pelkę. Čia pamatėme daug retų augalų, įskaitant saulašarę ir kopūstgalvį raukšlių. Sužinojome, kad čia gyvena daugybė skirtingų samanų rūšių – net 118!

Mokytojai buvo paruošę mums specialius užduočių lapus, todėl turėjome kuo užsiimti – stebėjome orą, ieškojome įvairių gyvūnų pėdsakų, rinkome gamtines medžiagas.

Varnikų draustinis – tikra gamtos laboratorija, kurioje kiekvienas gali atrasti kažką naujo ir įdomaus.

Grįždami namo, užsukome į ypatingą vietą – Angelų kalvą. Šioje kalvoje, tarsi danguje, iškyla daugybė medinių angelų skulptūrų. Kiekvienas angelas simbolizuoja svarbią žmogiškąją vertybę – Gyvybę, Tiesą, Meilę, Viltį ir daugelį kitų. Sužinojome, kad ši vieta buvo sukurta minint Lietuvos vardo tūkstantmetį ir Trakų Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bazilikos jubiliejų.

Ši diena buvo kupina įspūdžių ir naujų žinių. Sužinojome daug apie gamtą, apie žmogaus dvasingumą ir apie tai, kaip svarbu vertinti tai, ką turime.

Mokinių mintis užrašė mokytoja O. Juzukonienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas