“Sveikatos Superherojų” konferencija

  • Paskelbė :
  • Paskelbta: 2024-04-10
  • Kategorija: Renginiai

Kiekvienas iš mūsų galime būti herojus. Bet ar kada susimąstėte kokių savybių tam reikia? Herojus yra ryžtingas ir drąsus žmogus, nebijantis iššūkių ar problemų. Kasdieninėse veiklose galime būti superherojais.

Mūsų mokykla jau daug metų priklauso sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui. Džiaugiamės netikėtai gimusia idėja įprasminti šias sveikatingumo veiklas, paminėti pasaulinę sveikatos dieną, kuri minima balandžio 7 d. ir suorganizuoti “Sveikatos Superherojų” konferenciją.

Džiaugiamės, kad konferencijoje apsilankė ir įdomių mūsų Superherojų pranešimų klausėsi daugybė svečių.

Svečiuose šiandien turėjome merą Šarūną Čėsną, kuris savo pietų pertrauką iškeitė į laiką skirtą mums, vicemerą Algimantą Radvilą, švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėją Rimutę Arlauskienę, Žaslių miestelio seniūną Albertą Lakštauską, mūsų gydytoją Niną Banevičienę ir slaugytoją Rasą Kertenienę, kultūros centro atstovus, svečius iš Paparčių.

Visi su džiaugsmu klausėmės mokinių pranešimų. Pirmokai Elina, Medeina, Luknė ir Emilis skaitė pranešimą “Ko reikia, kad augčiau sveikas ir laimingas?" - mokytoja Laimutė Dekienė.

“Mano sveikatos kodas”. Taip skambėjo antros klasės mokinių Medos, Gabrielės, Ugniaus ir Nedo pranešimas. Jiems padėjo pasiruošti mokytojas Stanislav Chveduk.

"Ar reikia valgyti pusryčius?" bandė išsiaiškinti trečios klasės mokinės Morta, Medeina, Žemyna, Ivita ir Digna - mokytoja Odilija Juzukonienė.

Mokykloje vaikai mokomi ne tik privalomųjų dalykų – ugdomos ir jų vertybės, socialiniai įgūdžiai. Todėl yra svarbu, kad čia būtų kuriama priimanti ir saugi aplinka. O kaip yra ištikrųjų aiškinosi ketvirtos klasės mokiniai. Nomeda ir Karina pristatė savo klasės darbą „Mano mokykla – saugi mokykla“, jų mokytoja Rita Aleksėjūnienė.

Trumpam atsipūsti nuo pranešimų galėjome besimėgaudami Armino Rainio kitaip žinomo, kaip Cash Tone, dainomis. Arminas mokosi mūsų rajone, Algirdo Brazausko gimnazijoje. Jis yra puikus pavyzdys, kad nereikia bijoti savo svajonių ir tikslų. Viską galima pasiekti dideliu darbu.

Po puikaus Armino pasirodymo, klausėme 7 klasės mokinių Urtės ir Osvaldo pranešimo “Triukšmas mokykloje".

Kad auditorija per daug neužsisėdėtų, seniūnas Albertas Lakštauskas pravedė visiems trumpą mankštelę, po kurios klausėme įdomaus 7 klasės mokinių Emilijos ir Eglės pranešimo „Paauglių miego ypatumai“.

Ne vienas namuose auginame kokį nors gyvūnėlį. Vis dėl to, retai susimąstome kokią psichologinę naudą mums gali teikti mūsų augintinio draugija. Apie šią naudą daugiau papasakojo 8 klasės mokinė Jorė, kuri skaitė pranešimą „Gyvūnų emocinė pagalba“.

Į svečius pasikvietėme Gabiją Kašelionytę, kuri yra jogos entuziastė, ji mus supažindino su joga ir jos nauda bei pakvietė į jogos iššūkį

Kiek laiko Jūs galite išbūti be telefono? Atrodo prisėdom tik trumpam, o žiūrėk kažkur dingo kelios valandos. 6 klasės mokinė Jovita pristatė pranešimą „Žaslių pagrindinės mokyklos mokinių naudojimosi mobiliaisiais telefonais ypatumai".

Konferenciją užbaigė mokinių savivaldos pirmininkė Vesta, kuri skaitė labai įdomų pranešimą „Spalvų įtaka emocijoms“.

Po konferencijos kiekvienam mokiniui buvo įteiktos dovanėlės už kurias norime ištarti nuoširdų ir didžiulį ačiū: UAB "Proseller" už dantų priežiūros priemones mokiniams, UAB Eckes-Granini Baltic už sultis kiekvienam dalyviui, picerijai Pica Mica už nuostabaus skonio picas, kuriomis visi vaišinomės po konferencijos, sodybai Gyvas Kalnas ir Perlinių Danielių Parkas , kurie padovanojo konferencijos dalyviams nemokamą apsilankymą pas juos.

Ir žinoma, nuoširdus ačiū mūsų mokykloje dirbantiems žmonėms, kurie buvo šalia, palaikė mūsų idėjas, dovanojo savo šypsenas ir pagalbą, kai jos reikėjo.

Šypsena... Ji nieko nekainuoja, bet daug ką sukuria, praturtina tuos, kurie ją gauna, neskurdindama tų, kurie ją duoda. Blyksteli akimirką, o atmintyje kartais išlieka visam gyvenimui. Padovanokime dovaną, kuri nieko nekainuoja, nusišypsokime vieni kitiems. Mes po šios dienos Jums visiems dovanojame po šypseną, tardamos dar kartą didžiulį ačiū už viską!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas