Diasporinio ugdymo programa „Lietuviškosios tapatybės iššūkiai ir šeimos pasakojimai“

  • Paskelbta: 2024-06-25
  • Kategorija: Renginiai

2023–2024 m.m. Žaslių pagrindinės mokyklos 8 klasės mokiniai mokėsi  lietuvių kalbos ir literatūros integruodami  diasporinio ugdymo programą „Lietuviškosios tapatybės iššūkiai ir šeimos pasakojimai“, parengtą VDU Pasaulio lietuvių universiteto dėstytojų.

Mokiniai atlikdami įvairias praktines užduotis bei kaupdami darbų aplankus, praktiškai per savaitę dirbdami bent po 1 pamoką ugdėsi, kaip numatyta programos tiksluose, „gebėjimą tapti savo šaknų tyrėju, sieti didžiuosius ir mažuosius pasakojimus, esmingai svarbius formuojantis tautinei tapatybei, suvokti lietuvių pasklidimo pasaulyje istoriją ir šiandieninę lietuvių diasporos situaciją“. Neįkainojama ne tik mokinių patirtis įmenant savo šeimos paslaptis, kuriant laiko juostas, geneologinius medžius ir kt., bet ir tėvų bei kitų artimųjų pagalba.

VDU dėstytojos Ingridos Dačiolienės bei Domo Boguševičiaus konsultacijos ir mokymai, pateiktos užduotys, metodinė medžiaga leido ne tik gilintis į lietuvių emigracijos, savo šeimos istoriją, bet tobulinti kartu skaitymo, rašymo, klausymo, teksto suvokimo, kalbėjimo gebėjimus, renkantis aktualiausią turinį, jį pritaikant individualiems klasės poreikiams.

Siūlau mokytis pagal šią programą kitų klasių mokiniams 2024–2025 m.m.

Sveikinu aštuntokus, šiais mokslo metais baigusius diasporinio ugdymo programą „Lietuviškosios tapatybės iššūkiai ir šeimos pasakojimai“, leidusius mokytis ir man kartu su jais!

Nuotraukos:
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Gintarė Juzukonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas